Палатки

Здесь мы обсуждаем то, что неоходимо взять с собой чтобы комфортно себя чувствовать в кемпинге

Модераторы: usb, Oleg (RedFox)

majk
Участник пробега

Re: Палатки

Сообщение majk »

Rostyslav писал(а): Досвідченим себе не вважаю, але просто поділюся своїми думками при виборі.
Перша заувага - говоримо про палатку ДЛЯ КЕМПІНГУ - вага не грає ролі, на першому плані зручність
1. двохкімнатна - правильно
2. великий тамбур - погоджуюся - єдине доповнення - з висотою, яка дозволить вільно стояти
3. мені в жодному з аж двох пробігів не пригодилася (правда їх можна множити на 2 - особливо з Прагою і "-2" в травні ;) ). В великій палатці дуже зручно заходити в тамбур в звичайному взутті і лише при ляганні спати - знімати взуття і залишати в тамбурі.
4. тут є нюанс - вхід як потенційна можливість чи для щоденного використання? Бо палатка з двома входами - як прохідна кімната - дуже зменшується корисна площа. В моїй палатці 3 входи в тамбур - використовувався завжди один.
Мій вибір - Campus Neo 4 http://www.x-zone.com.ua/tourism/tents/ ... neo_4.html.
Поки що задоволений.
Є все, що мені потрібно - і сітки на входах для вентиляції, і великий тамбур для життя в ньому в непогоду, і вікно для цього ж ...
Розкладаємо/складаємо вдвох з дружиною без проблем, хоча не були туристами.
Рекорд - 30 хв БЕЗШУМНОЇ постановки в ПОВНІЙ ТЕМНОТІ в 3:00 ночі на кемпінгу в Будапешті :)
Якщо я правильно зрозумів підлогу в тамбурі можна відчіпати - нехай возиться в машині.
Другий вхід цікавить для провітрення палатки.
У Вас цікава для мене конструкція і великий тамбур, але з одною кімнатою? і яка в неї вітро стійкість?
Мені дуже подобається ця модель палатки, але мені здається занадто малий тамбур, а така занадто велика.

ПС: Доречі яку площу виділяють в кемпінгах під палатки, точніше до яких розмірів можна розглядати палатки, щоб нестворювати дискомфорту собі і оточуючим?
8/87
Изображение
VAPILA
Организатор
Телефон: (050)574-63-03
x 11
Контактная информация:

Сообщение VAPILA »

majk писал(а):ПС: Доречі яку площу виділяють в кемпінгах під палатки, точніше до яких розмірів можна розглядати палатки, щоб нестворювати дискомфорту собі і оточуючим?
Размер обычно не имеет значения. Конечно в некоторых кемпингах мы становимся плотно, но в любом случае палатку надо брать что бы она нравилась, а не подстраиваться под что-то.
Ничего на свете лучше нету, чем бродить друзьям по белу свету.Тем, кто дружен, не страшны тревоги, нам любые дороги дороги.
Изображение
Rostyslav
Пятикратный участник пробега
Контактная информация:

Сообщение Rostyslav »

majk писал(а): Якщо я правильно зрозумів підлогу в тамбурі можна відчіпати - нехай возиться в машині.
Другий вхід цікавить для провітрення палатки.
У Вас цікава для мене конструкція і великий тамбур, але з одною кімнатою? і яка в неї вітро стійкість?
Мені дуже подобається ця модель палатки, але мені здається занадто малий тамбур, а така занадто велика.
...
Саме так - підлогу тамбуру просто не дістаю з сумки з палаткою. З іншої сторони - кусок водонопроникного матеріалу 2.8х2.8 м може завжди пригодитися.
Що ж до кімнат - моя вина - не так зрозумів - сприйняв тамбур за кімнату ;)
Вітростійкість нормальна - 4 склопластикових дуги та КУПА розтяжок - якщо їх всіх правильно розтягнути - проблем не повинно бути ІМХО.
Палатка ДЛЯ КЕМПІНГУ завелика не буває :)
На моїй пише 4хмісна, однак я її вибирав з розрахунку 2 автотуристи. Не забувайте про холодні стінки, від яких хочеться відсунутися, неідеальне розтягання та волога, які "продавлюють" стінки всередину, нахил стінок (в Вас не кімната, а мансарда).
Тому при тому що в мене сімейне ліжко 160*200 розмір ДНА спального відділення 260*220 зовсім не здається мені великим. Все ІМХО
Екіпаж № 21 «Летючий голландець» - Power Red Opel Astra H Hand Made (с)
Учасник пробігів
2/21, 5/21, 9/21, 10/21, 14/21

Запрошую до Львова! :-)

Изображение
outwell

Сообщение outwell »

VAPILA дуже дякую за добрі слова про любиму фірму outwell,але скажи будьласка чому полубока це мінус.На мою думку це великий плюс.
VAPILA
Организатор
Телефон: (050)574-63-03
x 11
Контактная информация:

Сообщение VAPILA »

outwell писал(а):VAPILA дуже дякую за добрі слова про любиму фірму outwell,але скажи будьласка чому полубока це мінус.На мою думку це великий плюс.
Ветроустойчивость, есть горький опыт с моей Ферино. Да, отсюда еще одна проблема, дуги навернулись за два года. Думаю, из-за того что на них большая нагрузка при ветре. Конечно оно должно быть рассчитано, но ...
Ничего на свете лучше нету, чем бродить друзьям по белу свету.Тем, кто дружен, не страшны тревоги, нам любые дороги дороги.
Изображение
outwell

Сообщение outwell »

VAPILA писал(а):
outwell писал(а):VAPILA дуже дякую за добрі слова про любиму фірму outwell,але скажи будьласка чому полубока це мінус.На мою думку це великий плюс.
Ветроустойчивость, есть горький опыт с моей Ферино. Да, отсюда еще одна проблема, дуги навернулись за два года. Думаю, из-за того что на них большая нагрузка при ветре. Конечно оно должно быть рассчитано, но ...
В інструкції до моеї палатки написано,що вона повинна витримувати швидкість вітру 100км/г.На практиці шторм у Криму витримала на відмінно.На рахунок дуг,вони металеві(нержавіюча сталь) діаметром 22мм,надіюсь не поламаются. :D
Maxtor
Звеньевой
Телефон: +380975194892

Сообщение Maxtor »

Добрый день! Хотелось бы услышать Ваше мнение по поводу этой палатки : http://rozetka.com.ua/kemping_together_ ... nts;page=3
Изображение
УсталыйПрохожий
Звеньевой

Сообщение УсталыйПрохожий »

Maxtor писал(а):Добрый день! Хотелось бы услышать Ваше мнение по поводу этой палатки : http://rozetka.com.ua/kemping_together_ ... nts;page=3
А какой у вас рост :? лично меня смущает спальный отсек 190*240. Мое мнение если рост у вас больше чем 180 то .. маловато будет.
19/66, 110/66 1Toyota Auris
15,17,18,20/66 Toyota Prado
Изображение
VictorBoiko
Звеньевой
Телефон: (O66)734-9I-I6

Сообщение VictorBoiko »

УсталыйПрохожий писал(а):
Maxtor писал(а):Добрый день! Хотелось бы услышать Ваше мнение по поводу этой палатки : http://rozetka.com.ua/kemping_together_ ... nts;page=3
А какой у вас рост :? лично меня смущает спальный отсек 190*240. Мое мнение если рост у вас больше чем 180 то .. маловато будет.
Да и судя по фотке высота там тоже не очень. Прийдется на полусогнутых по тамбуру ходить.
экипаж 2/45, 6/45, 9/45, 10/45, 14/45, 18/45 Skoda Superb
Maxtor
Звеньевой
Телефон: +380975194892

Сообщение Maxtor »

VictorBoiko писал(а):
УсталыйПрохожий писал(а):
Да и судя по фотке высота там тоже не очень. Прийдется на полусогнутых по тамбуру ходить.
Да...не подумал....Рост 185 см. А что тогда можете посоветовать из расчета на 2-3 человека? Что бы и качественное и цена не сильно кусалась ....до 2000 грн...
Изображение
Ответить

Вернуться в «Бивуак»